Huisartsenpraktijk Meerstad: Dokter aan huis

Een huisdokter zonder praktijk, dat komt maar weinig voor. Echter, omdat er nog volop wordt gebouwd in Meerstad heeft de huisarts in deze nieuwe Groninger wijk nog geen fysieke praktijklocatie.

Huisarts Lianne Verbeek van Buuren van Huisartsenpraktijk Meerstad heeft daarom een creatieve oplossing bedacht: om toch haar patiënten te kunnen helpen, komt men niet naar de dokter, maar maakt ze gebruik van e-health en rijdt zij dagelijks met een auto vol medische apparatuur door de wijk. Zij spreekt patiënten persoonlijk: per e-mail, aan de telefoon of via beeldbellen en voor de fysieke (face-to-face) consulten komt zij bij de patiënten aan huis.

“Het lijkt minder efficiënt, maar omdat ik de patiënten meer tijd geef kan ik dieper op de vraag in gaan, kan ik beter onderzoek doen en meer uitleg geven. Daardoor voorkom ik dat de patiënt met vragen blijft zitten en hoef ik ook minder vaak door te verwijzen,” aldus Verbeek van Buuren. “Ook hebben de patiënten zo minder kans om een besmetting met het Coronavirus op te lopen omdat ze niet in de wachtkamer hoeven te zitten.”

Voor sommige zaken is behandeling thuis niet wenselijk, bijvoorbeeld bij chirurgische ingrepen of het plaatsen van een spiraaltje, maar daarvoor wordt samengewerkt met Huisartsenpraktijk Radesingel. In deze praktijk in de Groninger binnenstad (nog geen 10 minuten rijden vanaf Meerstad) zijn ook de psycholoog en de assistentes gevestigd en kunnen patiënten alsnog terecht als ze liever niet aan huis willen worden geholpen.

Verbeek van Buuren biedt op deze manier alle werkdagen huisartsenzorg, in afwachting van de bouw van een fysieke praktijk in Meerstad.

Snel geholpen

Huisartsenpraktijk Meerstad staat voor u klaar!

Zoals gangbaar in iedere Nederlandse huisartsenpraktijk bieden we reguliere huisartsenzorg aan op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00. Het grote verschil is echter dat we veel flexibeler kunnen plannen: Wilt u tijdens de lunchpauze graag dat de dokter bij u langs komt? Of net als de kinderen naar school zijn? We proberen samen te zorgen voor het meest optimale moment: de patiënt staat bij ons centraal!

Diagnostiek

Waar mogelijk bieden we diagnostiek bij u aan huis.

Wij proberen ter plekke te beoordelen wat er aan de hand is. Voor veel diagnostiek hoeft u niet naar de praktijk te komen: Veel metingen kan de huisarts bij u thuis verrichten. Ook voor lab- of röntgenaanvragen hoeft u geen briefjes op te halen, dit gaat allemaal digitaal: veilig en snel. Alleen als het echt nodig is vragen we u naar de nabij gelegen praktijk te komen, bijvoorbeeld voor een uitstrijkje, omdat die thuis eigenlijk niet goed kan worden afgenomen.

Behandeling

We werken samen met alle apothekers.

Een receptbriefje ophalen bij de praktijk is echt niet meer van deze tijd. Als er medicijnen nodig zijn stuurt de praktijk het recept via beveiligde email naar de apotheek van uw keuze, waar u het kunt afhalen of thuis kunt laten bezorgen. Behandelingen zoals oren uitspuiten, injecties en sommige ingreepjes kunnen gewoon bij u thuis, daar hoeft u de deur niet voor uit. Voor grotere chirurgische ingrepen, of als u dit wenst, bent u welkom op de praktijklocatie aan de Radesingel.

Meerstad, Groningen

Huisarts Meerstad heeft Meerstad als primaire verzorgingsgebied. Meerstad is een woongebied ten oosten van de stad Groningen.

In Meerstad wonen zo'n 1700 mensen De naam verwijst naar de combinatie van meer en stad, maar ook naar de vier MEER-dorpen in dit gebied: Middelbert, Engelbert, Euvelgunne en Roodehaan die volgens de oorspronkelijke gemeentelijke plannen deel van Meerstad uitmaken.

Aanmelden

Woont u in Meerstad en bent u op zoek naar een huisarts?

Van harte welkom!
U kunt zich meteen online inschrijven.

Liever eerst een kennismakingsgesprek? Ook dat kan, de huisarts komt graag bij u langs.

Goed om te weten

Privacy

Wij gaan zorgvuldig om met uw privacy. Lees hier waarom we het belangrijk vinden om te voldoen aan de wetgeving.

lees verder
Klacht, compliment

We streven naar de best mogelijke zorg. Als u een klacht of compliment heeft, horen we dat graag!

doorgeven
Digitaal contact

U kunt bellen, maar om u 24/7 te kunnen helpen bieden we veel diensten online aan, via de Digitale Doktersassistent.

contact
Herhaalmedicatie

Het herhalen van medicatie kan rechtstreeks bij de apotheek, of geef het door via onderstaand formulier.

herhaalmedicatie
Rijbewijskeuring

Vlotte keuring voor rijbewijs A, B en/of E. Ook 75+. Snel geregeld, digitaal verzonden en desgewenst aan huis!

rijbewijskeuring
Andere vraag?

Mist u iets op de website? Is er iets onduidelijk? Vraag het de huisarts, we staan u graag te woord!

andere vraag