Op deze pagina vindt u meer informatie over wie er werkt in de huisartsenpraktijk.
Lianne Verbeek van Buuren is geboren en getogen in Utrecht. Zij studeerde Biomedische wetenschappen (Universiteit van Amsterdam) en Geneeskunde (Rijksuniversiteit Groningen), waarna ze als arts waardevolle ervaring opdeed op de Spoedeisende hulp (Scheper ziekenhuis Emmen) en Intensive Care (Martini ziekenhuis Groningen).
Tijdens haar specialisatie tot huisarts (Universitair Medisch Centrum Groningen) werkte zij in huisartsenpraktijken in Garyp en Dokkum en werkte zij in de psychiatrie (Lentis) en revalidatie (Beatrixoord).
Als huisarts werkte zij in verschillende praktijken in Stad en Ommeland en bij de huisartsenspoeddienst (DDG). Vanaf 2021 werkt zij als huisarts in Meerstad. Lianne is getrouwd met Tjitte Verbeek van Buuren, eveneens huisarts, samen hebben zij twee kinderen en wonen zij in de stad Groningen, nabij Meerstad.
In haar vrije tijd houdt zij van films, hardlopen en is ze graag op pad met de kinderen. In de winter houdt ze van skiën en 's zomers zwemt ze graag.
BIG-nummer: 19916973801
AGB-code: 01102674
Tjitte Verbeek van Buuren is, naast echtgenoot van praktijkhouder Lianne, ook huisarts in de binnenstad van Groningen. Hij is praktijkhouder van Huisartsenpraktijk Radesingel in Gezondheidscentrum Groningen. Bij afwezigheid van Lianne kunt u Tjitte treffen, indien gewenst bij u thuis, aan de Waterviolier of anders aan de Radesingel.
Tjitte is geboren en getogen in Friesland en heeft Geneeskunde gestudeerd en de Huisartsopleiding doorlopen in Groningen. Hij is aan het UMCG gepromoveerd op het onderwerp Psychiatrische aandoeningen rondom de Zwangerschap. Hij is nog steeds zeer geïnteresseerd in onderzoek en innovatie, zo is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van OSAsense en de Digitale Doktersassistent.
BIG-nummer: 49920302801
AGB-code: 01102475
Rosanne van Berkel is waarnemend huisarts. U kunt haar treffen op woensdag en donderdag als vervanging / versterking van huisarts Lianne Verbeek van Buuren. Tijdens haar zwangerschapsverlof ook op maandag.
Tevens organiseert zij op de donderdagen of vrijdagen (verschilt per week) een reizigersspreekuur in Gezondheidscentrum Groningen (Radesingel 6), voor reizigersadvisering over reisvaccinaties, Malariabescherming, etc.
Klik hier om een afspraak te maken voor het reizigersspreekuur: https://www.traveldoctor.nl/afspraak-maken/travel-doctor-groningen/
Zij heeft geneeskunde gestudeerd in Groningen en heeft daarna als basisarts gewerkt op de kindergeneeskunde in Deventer en op de Spoedeisende hulp in Suriname. Om de specialisatie tot huisarts af te ronden is zij teruggekeerd naar Groningen, waar zij nu nog steeds met veel plezier woont.
In haar vrije tijd is zij graag buiten sportief bezig (roeien, fietsen). U kunt haar ook tegenkomen tijdens een (lunch)wandelingetje langs het Woldmeer.
BIG-nummer: 19919273801
Afke Schins is waarnemend huisarts.
BIG-nummer:
Dokter Broens is kinderarts en werkt op de dinsdagen aan de Radesingel.Kinderen zijn fascinerend! Ze uiten zich bij ziekte vaak heel primair. Zijn ze ziek dan laten ze dit meestal duidelijk zien. Voelen ze zich weer iets beter, dan komen ze je op de gang van de afdeling spelend tegemoet. De grote variatie in leeftijd, ontwikkeling en aandoeningen is iets wat mij aantrekt in kindergeneeskunde. Het ene moment mag ik ouders hun kersverse baby overhandigen, het andere moment behandel ik een puber na een val op het hoofd en daarna weer een kind met chronische pijnklachten. Deze diversiteit maakt het vak uitdagend en maakt dat ik het met veel plezier doe.
Mijn opleiding tot kinderarts heb ik gevolgd in het UMC Groningen met daarnaast een deel in het Isala in Zwolle en het Martini Ziekenhuis in Groningen. Na het afronden van mijn specialisatie tot kinderarts heb ik een half jaar bij de kinderallergologie van het UMC Groningen gewerkt. Daar heb ik mij verder verdiept in de kinderallergologie en kinderlongziekten en heb ik kinderen behandeld met diverse allergieën en aanverwante aandoeningen zoals eczeem, chronische urticaria (netelroos) en astma.
Sinds 2022 ben ik werkzaam als algemeen kinderarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Als kinderarts behandel ik daar een breed scala aan aandoeningen die op de zuigelingen- en kinderleeftijd voorkomen. Als aandachtsgebied heb ik de kinderallergologie en kinderlongziekten.
Sinds januari 2024 ben ik als kinderarts betrokken bij huisartsenpraktijk Radesingel waar ik in samenwerking met het UMCG de follow-up verzorg voor zuigelingen en kinderen met ernstige obstipatieklachten. Naast de follow-up van deze patiënten zal ik op de Radesingel ook kinderen zien die door de eigen huisarts worden verwezen voor andere klachten waarbij de beoordeling van een kinderarts gewenst is, maar dit niet per se in een ziekenhuisomgeving hoeft te gebeuren.
Ik ben geboren en getogen in het hoge Noorden en heb jaren met heel veel plezier samen met man en later ook met onze drie kinderen in de stad gewoond.
Zowel tijdens mijn studie Geneeskunde als tijdens mijn opleiding tot longarts in Leeuwarden, heb ik ontzettend genoten van het leven aan de rand van de binnenstad. Een aantal jaren geleden ben ik voor mijn werk verhuisd naar een dorpje het zuiden van Nederland, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
In mijn werk als longarts in het ziekenhuis heb ik gemerkt dat zorg niet altijd gaat over wat voor de patiënt belangrijk is. En de samenwerking met huisartsen is zo goed mogelijk, maar de lijntjes mogen echt korter zodat de toegang tot de juiste begeleiding van de patiënt het grootst is. En hoeveel korter kunnen de lijntjes worden als je zelf in de zogenaamde eerste lijn gaat werken? Dat is de reden dat ik bij Huisartsenpraktijk Radesingel ben gaan werken.
Ik ben ervan overtuigd dat patiënten zelf veel meer kunnen doen aan hun gezondheid dan zij denken. Het is soms alleen moeilijk om zelf uit te vogelen wat dat dan precies is. Huisartsenpraktijk Radesingel probeert hier echt een brug in te slaan en ik ben erg enthousiast om hier deel van uit te mogen maken. Mijn werkzaamheden in de praktijk bestaan uit het begeleiden van patiënten met vooral astma en allergie, en het inhoudelijk ondersteunen van de andere zorgverleners die zorg dragen voor patiënten met long- of luchtwegklachten.
Daarnaast mag ik binnen Gezondheidscentrum Groningen gebruik maken van ruimtes om ook mijn andere werk als (zelfstandig) ademcoach te kunnen uitoefenen. Dit valt vooralsnog buiten de reguliere zorg die binnen de huisartsenpraktijk wordt aangeboden, maar kan in veel gevallen wel aanvullende ondersteuning bieden ter voorkoming of verlichting van een verscheidenheid aan klachten. Zie hiervoor ook mijn website www.lieverlucht.nl. Tot snel!
De praktijkverpleegkundige somatiek (POH-s) is vier dagen per week werkzaam binnen de praktijken Meerstad en Radesingel. Ze houdt spreekuren en bezoekt patiënten thuis. Zij geeft begeleiding aan patienten met een lichamelijke chronische aandoening, met name patiënten met (een verhoogde kans op) hart- en vaatziekten en patiënten met astma, COPD, of Diabetes Mellitus (suikerziekte).
Zij geeft voorlichting over het ziektebeeld, ze begeleidt de patiënt bij medicatiegebruik en voert controle-onderzoeken uit. Hiernaast wordt er tijdens het consult aandacht besteed aan een gezonde leefstijl. De verpleegkundige ondersteunt de patient bij het zo goed mogelijk leren omgaan het de verschijnselen, de behandeling, de eventuele leefstijlveranderingen en de lichamelijke en sociale gevolgen die kunnen horen bij een chronische aandoening. Rokers die hun rookgedrag willen bespreken of willen stoppen met roken kunnen begeleiding krijgen van de verpleegkundige.
De consulten bij de praktijkverpleegkundige worden volledig vergoed (ook het stoppen met roken programma!) en voor het maken van een afspraak kunt u bellen met de assistente.
De praktijkverpleegkundige somatiek (POH-s) is twee dagen per week werkzaam binnen de praktijken Meerstad en Radesingel. Ze houdt spreekuren en bezoekt patiënten thuis. Zij geeft begeleiding aan patiënten met een lichamelijke chronische aandoening, met name patiënten met (een verhoogde kans op) hart- en vaatziekten en patiënten met astma, COPD, of Diabetes Mellitus (suikerziekte).
Zij geeft voorlichting over het ziektebeeld, ze begeleidt de patiënt bij medicatiegebruik en voert controle-onderzoeken uit. Hiernaast wordt er tijdens het consult aandacht besteed aan een gezonde leefstijl. De verpleegkundige ondersteunt de patient bij het zo goed mogelijk leren omgaan het de verschijnselen, de behandeling, de eventuele leefstijlveranderingen en de lichamelijke en sociale gevolgen die kunnen horen bij een chronische aandoening. Rokers die hun rookgedrag willen bespreken of willen stoppen met roken kunnen begeleiding krijgen van de verpleegkundige.
De consulten bij de praktijkverpleegkundige worden volledig vergoed (ook het stoppen met roken programma!) en voor het maken van een afspraak kunt u bellen met de assistente.
Carmen Verstraaten werkt als POH-GGZ voor zowel de huisartsenpraktijk aan de Radesingel als Meerstad. Daarnaast werkt zij met veel plezier bij GGZ Drenthe.
Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring in de psychiatrie, is lid van de Landelijke vereniging voor POH-GGZ en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister.
Siska werkt vier dagen per week in de praktijk in Meerstad.
Het eerste contact met onze praktijk zal vaak met een van de assistentes zijn. De assistente maakt de afspraken en is opgeleid om goed advies te geven over eenvoudige ziekten zoals verkoudheid, griep, rugpijn, diarree etc. Hiervoor is het vaak nodig dat zij enkele vragen stelt om zo te komen tot een goed advies of een efficiënte inplanning van het spreekuur. Bovendien kan de assistente beoordelen wat de urgentie van uw hulpvraag is. Alle door u verstrekte informatie blijft strikt privé, want ook voor de assistente geldt het beroepsgeheim.
Mijn naam is Anneke van der Maar. Ik woon samen met mijn gezin in Zuidbroek.
Ik heb al veel werkervaring opgedaan in de zorg onder andere heb ik 10 jaar gewerkt
bij de thuiszorg als verzorgende en 10 jaar als medische secretaresse in het Martini ziekenhuis. In ben in 2020 begonnen met de opleiding doktersassistente en heb mijn diploma in 2022 behaald. Afgelopen twee jaar heb ik gewerkt in een andere huisartsenpraktijk.
Op 1 maart 2024 ben ik gestart bij de huisartsenpraktijk Meerstad. Ik werk al met veel plezier in deze praktijk en hoop u goede zorg te kunnen verlenen.
Wanneer de telefoon in de praktijk aan de Waterviolier te Meerstad bezet is, kan het zijn dat het team van doktersassistentes aan de Radesingel u te woord staan. Zij maken gebruik van hetzelfde computersysteem en kunnen u op dezelfde manier ondersteunen als u van ons gewend bent.